Rose

Saturday, 26 March 2011

Pizza!!!..

Hari khamis dapat tempahan dari Detektif Conan Bunga... Hehehe... Nama timangan tok si Nan... Nak pizza hari sabtu 1 biji saiz kecil.. Ingat nak tolak je coz sikit sangattt.... Bukannya tak sudi buat tapi setengah kilo tepung leh buat tok 3 biji pizza. 1 kecil and 2 large.. Kalu dia nak kecil je dah tu satu plak, susahla. Tapi mungkin dah rezeki, pagi tadi dapat call dari si Conan ni nak pizza 3 biji. 1 kecil and 2 besar... Wahhhh, selesai keje mak, nyah... Tak payah pening kepala lagi u...

Operasi mengadun doh bermula jam 12 tengah hari lepas tolong assistant chef gunting kain tok wat scallop bilik meting... Bahan2 lain dah memang ready.. Lepas uli, perap kejap dohnya dalam 45 minit sempatla tengok citer kat tv9.. Drama Calon Mertua lakonan Kartina Aziz. Seronok jugak... Lucu... Pukul 1.30 start mencanai dan misi membakar pizza pun bermula.. Baru je masuk pan pertama, Detektif Conan dah call tanya dah siap lum... Jawapannya tentulah tidak, baru je masuk oven... Janji ngan dia dalam 2.30... Memang tepat 2.30 3 biji pizza siap masak... Daddy plak kua masuk dapur... Nak tunggu pizza la tu tapi bancuh memang cukup2 tok tempahan je.. Tak lebih... Lepas ni kita wat len ye... Memang tak reti jemu...

Jom tengok pizza yang kite buat kat bawah ni.........
Ni large saiz....

Dah masak.... Baunya cukup menyelerakan... Satu rumah bleh bau... Bau jela rasa xbleh... Hehehe

Siap untuk tempahan... Large saiz punya....

Yang ni plak small saiz tapi besar dari small saiz pizza hut...

Dah siap tempahan ni leh la nak rehat sekejap... Pejamkan mata...

1 comment: