Rose

Monday, 19 October 2015

Membeli belah dengan Go Shop

Ada TV boleh beli...
Mesti korang penah dengar tag line ni kan... Chanel 118 kat astro. Saluran yang memberi ruang untuk penonton membeli barang secara trus.. Samada melalui panggilan telefon atau website.. Memang sangat mudah dan alhamdulillah setakat ni memang sangat berpuashati dengan produk yang dibeli..

Semuanya bermula dengan permintaan my student yang nak beli My Qalam Digital Quran Pen. Bila dah register mula la  ngoder yang lain plak. Ada ja yang nak beli. Seronok membeli dengan Go Shop ni sebab sampai barang baru bayar. Best sangat. Kalau dulu beli barang online ken terkocoh-kocoh ke bank untuk bank in duit bagai sebab akak memang xda internet banking ni sebab jenis suka bli online. Takut jadi macam sorang kawan tu dok bersila atas katil ngadap laptop sedar2 habis duit gaji.

Jom tengok apa yang ai beli dengan Go Shop






Saturday, 17 October 2015

Sibuk

Hahaha, macam takde tajuk lain nak buat entrykan.. Tapi itula hakikatnya..
Sibuk sangat2.. Tahun ni langsungla tak dapat pergi bercuti mana2..
Bulan 8 haritu sepatutnya terbang ke Vietnam tapi terpaksa batalkan sebab ada masalah yang tak dapat dielakkan. Tak dapatla shopping kat Vietnam macam setiap tahun.

Tahun lepas ada la jugak bercuti bagai tahun ni nan do.... Kalau ada pun sebab lawatan sekolah je. Apa nak buat banyak tugas yang terpaksa dibuat. Mana dengan study lagi. Kadang nak pergi bercuti pun kena tengok hari gak takut kena hari kelas kat USM. Nanti tak pase2 monteng plak mak ni ha...
Pastu result tak gempak kau nak nangiskan..

Lepas ni dok pasang niat nak bernovel plak. Nak kembangkan bakat mengarang.. Hahaha, blog pun ke laut ada hati nak karang novel.. Tapi takpe yang penting niat tu ada. Moga-moga Allah berikan tahap kerajinan yang tinggi nanti. Memang minat sangat bab-bab mengarang ni. Dulu masa belajar selalu jugak la karangan ai jadi contoh... Bangga sekejap..

Ok, sekian sahaja laporan pada minggu ini. Jumpa lagi minggu hadapan... Hahahaha... Perasan sangat..

Tuesday, 13 October 2015

Salam Maal Hijrah


Assalammualaikum....
Lama dah rasanya tak bersua mukakan... Sibuk sangat la hai.. Banyak benda yang nak dikongsikan tapi tak sempat nak dicoretkan kat sini..

Alhamdulillah, hari ni diberi peluang. Dapat jugak berblog sekejap. Hari ni cuti sempena Maal Hijrah. Semoga dengan kedatangan tahun baru ni hidup tambah ceria dan sentiasa memperolehi rahmat dariNya.

Selamat menyambut Maal Hijrah untuk semua..