Rose

Friday, 12 April 2013

Ekspress west at Starcity Hotel...

Khamis lepas mummy jatuh then kepala terhentak dekat table top kabinet dapur... Benjol gak la kepala... Pening katanya... Abang ada gak ajak g amik ubat tapi dia tak nak... Tapi bila kita balik sebelah petangnya dia ngadu nak gi klinik plak... Haishhh.... Pilih bulu plak mummy ni....

Hari jumaat abang and kakak2 kat kl dah sibuk call suh bawak mummy g check coz risau takut effect pape.... Lepas jummat apa lagi, bawak la mummy g klinik. G klinik mutiara. Tekanan darah tinggi... Doktor cakap lebam kat kepala takde pape... Lebam luar je... Okla... Takla risau sangat... Masa nak bayar baru perasan handbag tak bawak.... Adoiiiii..... Mujurla bawak Daddy...

Lepas kua klinik bawak mummy n daddy g Starcity Hotel tok makan... Mummy tingin nak makan chicken chop. Dia suh buat tapi anak dia sangat la sibuknya... Tak sempat nak buat.. Lagi pun mood nak buat takda.. So bawakla dia orang p makan kat starcity hotel... Memang best chicken chop dia... Dia buat promotion Ekspress West RM13.88++... Ada pilihan chicken chop atau fish n chip. Ada juga desert... Ice cream 1 scoop letak koktel then tambah lagi RM1 tok tea or coffee... 

Ni la promosinya..... Harga bleh tahanla... Ada sekali makan kat restoran biasa tapi harga ngalahkan hotel kot...

Chicken chop with black paper sos... Yummmyyyyyy...

Carrot susu... Kecik yakmat gelas dia...

Desert.... Ice cream...






 Berseri-seri ja muka pesakit dapat makan chicken chop... Wassup gambar dekat akak, dia siap komen amboi bukan main lagi pesakit makan... Hahaha... Takpe2 janji berselera makan....



Monday, 1 April 2013

Kain Cotton

Cuaca sekarang yang terlalu panas memang kalu pake baju ken yang serap haba ni memang hazab.. Dah simpan stok baju yang cam gitu... Nak plak yang berlining bagai. Memang takla sekarang ni. Tak sanggup...

Masa jalan2 cari ken cotton ritu memang ramai rupanya cari ken cotton ni. Alasannya sama ngan akak, cuaca panas.. Lagi pun ken cotton ni selesa sikit... Ada akak yang kt skolah ni dia pun bli ken cotton gak. Tapi sempat bisik, ken dia beli RM2.50/meter... Hahaha, takpela janji cotton. Cuma keras la sikit. Dia cakap kalu p kenduri pake baju tu tengok dulu kiri kanan takut sama dengan langsir umah kenduri... Haruskah?...

Awal tahun ari tu dah rembat 7 pasang dekat Jakel. Tapi english cotton keras sikit... Member yang teman dok geleng kepala. Yang penting kita selesa...


Tapi cotton ni kalu nak elok b4 buat baju elok basuh dulu... Takut kalu buat terus, mulanya baju kurung tapi bila basuh jadi baju kedah... Dah penah beli then wat terus, sekarang baju tu takleh sebab singkat.... Tak sesuai....

Blackout!!!!.....

Waduhhhh.... panas bangat sihhh... Dah le sekarang memang cuaca panas. Balik keja g shopping cari ken cotton tok wat baju... Memang xtahan siot... Merah2 kulit i ni bila berpeluh. Pake ken cotton lain sikit. Dia serap peluh and sanat selesa.
 
Semalam clas tak banyak so sempatla buat roti ngan kengkawan. Ha kau, kelas kan... Hehehe... Petang plak tetiba tengah wat keja blackout... Aduh, panas yang hamat. Pagi ni mai sekolah pun masih lagi blackout. Last sekali minta kunci dekat Bab, then lepak n wat keja kat bilik ICT. Panas sgt2. Berpeluh2