Rose

Sunday, 9 June 2013

Hari pertama buka sekolah..

Hari ni kembali berkhidmat seperti biasa selepas bercuti selama 2 minggu.. Mood cuti masih ada tapi mujurla leh jaga awal.. Kalu ikut cuti, jaga agak-agak dah nak subuh gajah... Haishhhhh... 

Baru sampe dari KL semalam. Rindu giler ngan bilik... Maklumla tinggal 5 hari.. Dah terbiasa cuti tido lewat, semalam terbabas gak sampe kul 11.30 baru tido. Selalu lepas isyak dah jalan. Sampe kat umah pun dah pukul 10. Dok sembang-sembang bagai pastu mandi baru masuk tido... Fuhhhh nikmat... 

Dah nama pun set dalam kepala esoknya kerja, elok je pukul 4 mata mesti buka. Tengok jam, then sambung layan blues dulu sampe 5.30. Bangun iron baju and siapkan apa yang patut pastu mandi dan sembahyang.

Nikmatnya jadi guru bila murid kita berjaya. Tapi paling nikmat, dapat siap marking paper.... Macam nak wat kenduri pulut kuning ja. Hahaha... Haruskah??

Yang penting tugas mendidik anak bangsa kena teruskan juga... Moga segalanya dipermudahkan... Amin....
 

No comments:

Post a Comment