Rose


Saturday 8 October 2011

Crispy puff lagi....

Testing, testing.. Minggu ni gila wat puff... Semalam wat puff lagi tapi letak kacang tumbuk... Masa bakar, wangi satu rumah. Mummy and daddy dok tunggu bila nak masak... Seronok sangat buat... Senang je. Janji ada kulit puff, kacang tumbuk, gula dah bleh jadi.

Ni resepinya.....

Kulit puff (jenama KAWAN)
1 cawan kacang tumbuk
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan mentega (cairkan)
Gula halus untuk hiasan

Cara membuatnya:
Potong 4 kulit puff. Kacang tumbuk campur dengan gula dan mentega cair. Kacau rata.  Letak kacang yang dicampur diatas kulit puff. Lipat kulit puff menjadi segi tiga. Bakar selama 10 minit dengan suhu 200' atau sehingga masak. Dah masak. letak dalam bekas ayakkan dengan gula halus... Selamat menjamu selera..




3 comments:

  1. sedap nyee cikgu . nak jugak ... bawak lah ke sekolah , boleh saya rasa :D

    ReplyDelete
  2. blehhh... tapi tunggu eik... kenapa tidak cek je try wat mesti lagi best

    ReplyDelete
  3. hehe, tunggu saya jadi chep dulu lah,nnti sy buat untuk cikgu sekali,spesel punye :D

    ReplyDelete