Rose

Monday, 4 July 2011

Puasa sunat....

    Hari ahad kitaorang wat nasi mendy... Makan dengan ayam panggang and dalca... Nak wat salatah tapi blender wat hal plak so tukarkan dengan air asam je.. Tu pun tetap sodap... Nasinya kami warnakan dengan 3 warna. Dah jadi nasi mendy versi hujan panas... Hehehe...


   Yang bestnya bos tumpang sekaki... Takpela, dapat gak dia merasa... So hari ni kita orang plan nak puasa... Leh gak kurangkan lemak-lemak yang ada sebab kita orang asyik masak je kat sekolah... Macam-macam menu hasil sumbangan beramai-ramai...


   Bila dah nama puasa, asal tengok benda makan je mesti nak beli or nak buat... So kat bawah ni la juadah berbuka hari ni. Kari ayam, bilis goreng, hati ayam goreng kacang, ikan goreng, ulam tu daddy punya, jeruk daun maman (xsuka, dah penah try tapi baru cecah mulut dah kua. Kua dia saja takpe ni habis kua yang lain. Last2 nasi yang dimakan tak habis) and dah tentula sambal belacan...



Sedapkan?..... ikan bilis tu beli kat Langkawi... Memang best... Goreng letak bawang, cili kering, daun sup. Nak best lagi tambah kentang... Perrrgggghhhh memang terangkat... Tapi goreng macam ni tak tahan lama, sebab sekejap je dah habis.... hehehe... Tak caye tryla....

No comments:

Post a Comment