Rose

Monday, 4 July 2011

Akhirnya.....

    Dah lama sangat nak wat trifle ni. Blog atie dah berpuluh kali buka tapi tak buat-buat jugak. Hari tu g fairy beli swiss roll tapi bahan len tak beli jugak. Akhirnya swiss roll tu dok je terperuk dalam freezer... Tapi hari ini, tanggal 4 Julai terciptalah sejarah akhirnya trifle yang diidam-idamkan  menjadi kenyataan. Tu pun sebab puasa... Hehehe... 

    Lepas sekolah kuar ngan budak-budak kelas g spital ziarah pelajar kelas yang kemalangan. Sedih, tak leh tengok lama-lama. 2 orang, girl lagi... Last 2 week dah sorang. Tu pun tak sempat g tengok coz kena ke maktab. Dok plan ngan budak-budak nak terjah rumah dia. Kua awal sebab nak g maxis return broadband yang diaorang anto. Lepas tu singgah TSB ang blila barang-barang tok trifle... Memang nekad nak wat jugak hari ni... Sambil tu beli juga makaroni kot2 rajin leh gak masak bawak ke sekolah... Nikmatnya kalu dapat kongsi makanan dengan kawan2...

   Lepas hantar je budak-budak balik asrama terus balik umah. Sampe je kat depan tengok-tengok abang ipar and anak buah yang KL ada. Balik makan buah. Si Fikri ni keja pompuan memang dia suka. Terus ajak dia laksanakan misi trifle. Memang nak le dia. Sambil dia tolong-tolong kacau sempat lagi memuji. Kiranye dalam kuarge kite maksu yang paling terer masakkan.... Ehhheeehhhh.... Malu dipuji camtu... Nanti adik balik nak suh mama buatla...
   
   6.30 dah siap masuk dalam freezer, tapi budak kenet ni tak sabar 5 minit sekali dia buka pintu peti ais nak tengok dah beku ke belum.... Adoiiiyaiiii..... Tapi yang pasti bila dah beku memang sedap sangat and menjadi... Tak sia-sia...

Jom intai gambar kat bawah ni........



 Ni hasilnya selepas betul-betul dah sejuk....



 Ikut resepi atie letak jus dekat lapisan kek, tapi gatai tukar. Orang gunakan jeli jugak... So lapisan kek tu dikukuhkan dengan jeli... Tapi rasanya memang superbbbb... Baru setengah jam beku, dah tinggal separuh... Si kenet tu siap tapau bawak balik umah toknya. Komplen plak tu, sikitla maksu...








No comments:

Post a Comment