Rose

Friday, 9 November 2012

JJCM di Kuala Kangsar, Bukit Gantang n Sungai Dua

9 November 2012 dah start cuti sekolah.... Tapi cam biasala, sekolah je cuti cikgu tak jugak. Kena plak tahun ni kena marking paper. Haruuussssslah tak dapat cuti.. Tensi bangat marking paper ni. Kena paper bm plak tu baca perlu ulang-ulang. 

Tapi dalam sibuk ngan tugasan sempat lagi terjah ke Kuala Kangsar.. Kesnya akak ajak g amik barang anak dia kat MCKK. Punyala banyak barang dia 1 beg plastik IKEA je... Geram giler... Travel jauh-jauh dah tu amik barang sikit je... Giler kot... Tapi ok gak, leh bawak mummy and daddy jalan-jalan... Pusing-pusing kat pekan Kuala Kangsar, sambil shopping... Mummy n daddy la yang over xcitednya. Macam-macam yang diborong... Dan harusssslaaaahhh akakk yang kena bayorkan. Kak kiter dia cakap dia dah cover minyak n tol. So apa benda mummy n daddy nak kita kena bayarkan. Termasuk yang budak-budak nak sekali. Hampehhh... Letak kat kaunter then... 'Maksu, bayor.' Boleh camtu?

MCKK... Bangun dia lama giler... Tapi Kuala Kangsar majoriti bangunan dia memang lama..


Mamat MCKK, Tok Wan n The Cubby Girl, Mejan

Mata macam ngantuk je Dik....

Ni Salwa, kakak Mejan. Asal order ja mesti nasik... Mmmm... Udah ropa guni beras. Hehehe...

Tok makan laksa beras ngan cendol... Superbbbbb...

Cu, adik nak topi ni bleh?.... Mak dia ada, dia tak minta pun... Orang gak kene.... mmmm

Lepas anto mamat MCKK tu kita orang terus gerak balik. Singgah sekejap solat kat R&R Bukit Gantang. Beli buah apa yang patut... Macam biasa, sume orang amik apa yang berkenan, yang bayorr haruslahhh MAKSU jugak... Huhuhu...Sejam jugak kat sini coz hujan lebat yang teramat. Bawak keta pun perlahan je. Bleh speed 90 je.... Tensi... Dalam keta daddy cakap lapar... So, orang cadang nak bawak diaorang makan Mee Udang Sungai Dua... Memang yummmyyyy sangat. Tak jauh dengan tol Sungai Dua...

Tadaaa.... Mee udang yang sangat menyamankan perutt... Hahaha... Boleh ke ayat cikgu bm macam tu

Udang ni harga dia RM90/kilo kot.... Amik dalam 10 ekor je... Girls berdua order nasik goreng kampung...


Tengok siakap macam best je... Order lagi... Siakap 3 rasa. Tapi memang sedap... Tapi tengah dok best amik, sekali tengok ada part yang tak masak.... Goreng balik... Rangup...

Mejan makan nasi goreng kampung.. Sayur tak makan, kena pilih plak... Mmmmm.....

Masa nak bayar tolak akak g kaunter.... RM101... Idak le mahal... Blehla....



 Balik sampe umah dah kul 5... Paper langsung tak marking... Huhuhu.......


No comments:

Post a Comment